Dunaszekcsőért Teleház - eMagyarország Pont nagyobb térképen való megjelenítéselátogatók száma

Aktuális

XV. Lugio Napok - Limes Tábor 2017

Dunaszekcső-Dunafalva július 17-23.
A világörökség kapujában…

 

Kalandtúra 

Jelentkezési lap a Limes Táborba: https://goo.gl/forms/xZWzMQnpfLcc6s7v2

További információk: info@lugio.hu, +3620-424-3214 

 

…a régi korok emlékei, templomaink és romos váraink, hagyományos falusi építészetünk és városi kultúránk külön-külön és együttesen alkotják azt az anyagi keretet, épített környezetet, amely Magyarországot megkülönbözteti bármely más országtól. Fizikai környezetünk azonban csak a keret, amelyet tapasztalataink, emlékeink, érzelmi kötődéseink töltenek meg tartalommal. A kulturális örökség ennek a világnak az időbeli mélységeit mutatja meg, és kapcsol ezernyi szállal a szülőföldhöz. Ne fosszuk meg magunkat attól a mérhetetlen örömtől és megnyugtató érzéstől, amit az otthon jelent, hiszen ez erőt ad a mindennapi hányattatások elviseléséhez, jobb kedvű, és cselekvő, a jó példát tovább adni kész egyénekké nevel bennünket. Ez az a másként meg nem szerezhető erő, amelyre mindenkinek szüksége van…

Dr. Visy Zsolt előzetes gondolataival hirdetjük meg immáron tizenharmadik alkalommal a Limes Tábort Dunaszekcsőn.

 

A tábor célja, hogy helyi példákon keresztül erősítsük gyermekeinkben az épített, a kulturális, és a természeti örökségeink védelmét. Meg akarjuk tölteni a tábor hetére településünket olyan fiatalokkal és felnőttekkel, akik érzékenyek a környezetükre, és értékesnek tartják azt a táji és kulturális környezetet, mellyel Dunaszekcső és környéke rendelkezik. A tábor minden korosztálynak szól, különböző mértékben érintve az ismeretátadást, felfedezést, és az aktív kikapcsolódást.

Gyerektábor Kalandtúrával

Elsősorban 6-14 éves korosztályból álló 10 fő körüli létszámú csoportoknak ajánljuk.

Hétfő: Érkezés, szállás elfoglalása, római ruhák felvétele, ebéd, helytörténeti séta a faluban, vetélkedő, este néptánc

Kedd: Kalandtúra, tábornyitó este

Szerda: Kalandtúra, esti zenés, játékos programok

Csütörtök: Kalandtúra, fáklyás felvonulás, tábortűz

Péntek: Kalandtúra, koncertek

Szombat: Egész napos fesztivál a római kor jegyében

Vasárnap: Táborzárás, hazautazás

Kalandtúra állomásai: Örökségvédelem, régészet, sárkányhajó-gálya, gasztronómia, helytörténet, kelta tábor, római tábor, honfoglalás kori tábor, középkori tábor, molnármesterség, nemzetiségek, numizmatika, római téglagyártás, kerékpártúra, öltözködés, viseletkultúra, játékok, gyógyászat, fürdőkultúra, méhészet, gyalogtúra Bátára, horgászat-halászat

A régészeti feltáráson való részvétel, a kerékpártúra, a sárkányhajózás-gálya, gyalogtúra és a horgászat-halászat félnapos elfoglaltságot jelentenek a Kalandtúrán belül. A gyerekcsoport életkorához választhatóak és igazíthatóak a programok!

A kísérő számára ingyenes részvételt biztosítunk! Egyéni jelentkezők esetén a gyerekeket csapatokba osztjuk, és folyamatos felügyeletet biztosítunk.

Helytörténeti-régész tábor

14 évesnél idősebb, a történelem iránt fogékony diákok jelentkezését várjuk. A feltárást Dunaszekcső valamely római kori régészetileg védett területein fogjuk megvalósítani. A tábor hétfőtől péntekig délelőtti vagy délutáni terepi munkából áll, ami az időjárástól függően változhat. A nap további része helytörténettel, forráskutatással, numizmatikával, előadásokkal, restaurálással, leletek osztályozásával, muzeológiai feladatok ellátásával telik. Este mindenki részt vesz a tábor programjában. Pihenőnapként választható kerékpár, vagy vízi túra, horgászat, vagy gyalogtúra. A feltárást bárki megtekintheti, a hét folyamán.

Szombaton fesztivál nap!

Érkezés vasárnap este, távozás következő vasárnap délelőtt.

Aktív kikapcsolódás felnőtteknek

Elsősorban kerékpározni, evezni, túrázni, horgászni vágyó felnőttek, családok jelentkezését várjuk. Míg a család fiatalabb tagjai a Kalandtúrán vesznek részt, a felnőtteknek naponta szervezünk rövidebb-hosszabb távon kerékpártúrákat, elsősorban a Margitta szigeti településeket érintve (Szeremle, Bátmonostor, Nagybaracska, Dávod). Idén is megtartjuk a Kiskőszeget (Batina) érintő nagy túrát. A részvétel saját kerékpárral történhet. Továbbá szervezünk evezős programokat (Mohács-Béda), segítséget nyújtunk horgászni vágyók számára, elkísérjük az érdeklődőket a régészeti feltárásra, és helytörténeti sétákon, kirándulásokon kalauzoljuk vendégeinket (Dunaszekcső, Báta). Az evezős programokhoz hajót és felszerelést biztosítunk. Mindenki egyénileg állíthatja össze saját heti programját a napi lehetőségek figyelembe vételével. Szervezünk borkóstolót, és más gasztronómiai programokat is. Segítünk a környék látnivalóinak bemutatásában. A Duna bal partján elterülő gyönyörű homokpadon kedvére fürödhet, napozhat egész nap. A tábor hete alatt korlátlan kompközlekedést biztosítunk a két part között!

Vízi túra Dunaföldvárról

Július 15-én szombaton reggeli indulással vízi túra indul Dunaföldvárról Dunaszekcsőre, két vízparton töltött éjszakával. Érkezés Dunaszekcsőre, és részvétel a tábor programjaiban hétfőn délutántól. A túra alatt a sátort és az ellátást egyénileg kell megoldani. A hajókat, a felszerelést, kormányost és kísérőket biztosítjuk. Péntek éjszakára Dunaföldváron szállást tudunk biztosítani. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

Kerékpártúra Szegedről

Július 16-án vasárnap reggeli indulással kerékpártúra indul Szegedről Dunaszekcsőre, egy útközben szálláshelyen eltöltött éjszakával. Érkezés Dunaszekcsőre, és részvétel a tábor programjaiban hétfő délutántól. A szállást, kísérőautót, kísérőket biztosítjuk, az étkezést és a kerékpárt mindenki egyénileg oldja meg.

Szálláslehetőségek: Sátrazás, panziók, magánházak, kemping Dunaszekcső és Dunafalva területén, lakóautók számára helyfoglalás. Egyéni igényeknek megfelelően segítünk a kiválasztásban. Az árak 500 Ft/éjszakától (sátorhely tisztálkodási lehetőséggel) kezdődnek, idegenforgalmi adó 300 Ft/fő/éj.

Étkezési lehetőségek: Reggelizési lehetőség az Örökségházban, menü ebéd a napközi konyhán Dunaszekcsőn és Dunafalván, menü, vagy alacart a dunaszekcsői Halászcsárdában, szabadtéri gasztronómia délben és este. Túrák esetén, a célállomáson szervezünk étkezést, vagy egyénileg is megoldható! A szervezett étkezés árai: reggeli 500 Ft, ebéd 800 Ft, vacsora 700 Ft.

Programkínálat: A napi választható programokon felül a következő lehetőségeket kínáljuk. Minden este zenés programok, koncertek, csütörtökön fáklyás felvonulás, régészeti, helytörténeti előadások az Örökségházban, szombaton egész nap fesztiválprogramok.

Programköltségek: Kalandtúra gyerekeknek 6000 Ft/hét, túraköltségek 1000 Ft/nap, esti programok és előadások ingyenesek! A dunaföldvári és a szegedi túrák feltételei pontosítás alatt vannak jelenleg!

A szállással, programokkal, étkezéssel kapcsolatos információkat folyamatosan frissítjük a www.lugio.hu oldalon! Szállást választhat képek alapján, előzetes foglalással!

 

Jelentkezés, információk: info@lugio.hu, www.lugio.hu

 

 

Kedves Szekcsőiek!

Készen van a 2017-es falinaptár, aki szeretne vásárolni, 300 Ft ellenében megteheti a Teleházban! Köszönet azoknak, akik 1-1 képpel hozzájárultak a naptár színesebbé tételéhez! :)

dunaszekcső naptár

Tisztelt Olvasó!

A mai nappal újraindítjuk a Dunaszekcsői Hírek című újságunkat online változatban. A lap erről az oldalról tölthető le!

Dunaszekcsői Hírek I. szám (2015 április)

Dunaszekcsői Hírek II. szám (2015 május)

Dunaszekcsői Hírek III. szám (2015 június)

Dunaszekcsői Hírek IV. szám (2015 július)

Dunaszekcsői Hírek V. szám (2015 augusztus)

Dunaszekcsői Hírek VI. szám (2015 szeptember)

Dunaszekcsői Hírek VII. szám (2015 október)

Dunaszekcsői Hírek VIII. szám (2015 november)

Dunaszekcsői Hírek IX. szám (2015 december)

 

Dunaszekcsői Hírek II. évfolyam I. szám (2016 január)

Dunaszekcsői Hírek II. évfolyam II. szám (2016 február)

Dunaszekcsői Hírek II. évfolyam III. szám (2016 március)

Dunaszekcsői Hírek II. évfolyam IV. szám (2016 április)

Dunaszekcsői Hírek II. évfolyam V. szám (2016 május)

Dunaszekcsői Hírek II. évfolyam VI. szám (2016 június)

Dunaszekcsői Hírek II. évfolyam VII. szám (2016 július)

Dunaszekcsői Hírek II. évfolyam VIII. szám (2016 augusztus)

Dunaszekcsői Hírek II. évfolyam IX. szám (2016 szeptember)

Dunaszekcsői Hírek II. évfolyam X. szám (2016 október)

Dunaszekcsői Hírek II. évfolyam XI. szám (2016 november)

Dunaszekcsői Hírek II. évfolyam XII. szám (2016 december)

 

Dunaszekcsői Hírek III. évfolyam I. szám (2017 január)

Dunaszekcsői Hírek III. évfolyam II. szám (2017 február)

Dunaszekcsői Hírek III. évfolyam III. szám (2017. március)

 

Dunaszekcsői Hírek III. évfolyam IV. szám (2017. április 

 

Dunaszekcsői Hirek III. évfolyam V. szám / 2017. május/

 

 

 

Tisztelt érdeklődők!

Az alábbi két kiadvány ára jelentősen lecsökkent.

"Dunaszekcső 2001"című kiadványunkat 2000 Ft-ról 1000 Ft-ra csökkentettük.

 

 

 

 

...míg "Baranya Szentendréje és Visegrádja" 500 Ft helyett 200 Ft-ért vehető át A Teleházban.

 

 

 

 

 

 

 

 

Továbbra is kapható Salamon Gábor új könyve, amely szintén nálunk, illetve Dunafalván az Önkormányzaton vehető át. Az ára 500 Ft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk kedves figyelmüket, hogy Teleházunk eredeti helyére költözött vissza, a Művelődési házba(Kossuth u. 33.).


 


 

 

 

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

http://www.katicavendeghaza.hu/
www.dunafalva.hu www.szeremle.hu
http://www.kaasenbrood.eu/Ez a weboldal az NCA támogatásának
köszönhetően jött létre.
©2009 Dunaszekcsőért Alapítvány
Minden jog fentartva